Na twee dagen winst voor de Engelsman Chris Froome waren nu dan eindelijk de sprinters aan de beurt. In de derde etappe, waar de renners van Ambert naar Le Teil reden over 194 kilometer, zaten twee kleine colletjes van de 2e categorie. De top van de laatste col werd al bereikt op 46 kilometer van de finish. Genoeg tijd dus voor de sprintploegen om hun sprinters in een goede positie te krijgen. In een zinderende sprintfinale was het de Duitser Nikias Arndt die de etappezege wist binnen te slepen. In de top van het klassement is niets verandert.

De aanval van een Fransman, een Italiaan en eer Eritrees

Al direct vanaf de start van de etappe sprongen er drie renners weg. De Fransman Blel Kadri , de Italiaan Benedetti en de Eritrees Berhane. Door de stevige tegenwind hadden de drie het extra lastig. De gemiddelde snelheid kwam maar net boven de 30 km/u uit. Toch wisten de drie renners een lange tijd een voorsprong tussen de 4 à 5 minuten vast te houden, met zelfs een piek van maar liefst 7 minuten en 30 seconden.

Omdat Sky de renners niet in bedwang hield gingen de rijders van FDJ.fr maar op kop rijden. FDJ.fr had grootse plannen voor sprinter Arnaud Démare. Ook Trek wilde sprinter Nizzolo in een goede positie plaatsen voor de sprint. Ook de renners van Trek hielpen mee met het terughalen van de drie renners. Toen Nizzolo onderdeel was van een valpartij en daardoor de wedstrijd verliet kon Trek de inspanningen op kop staken. De drie renners koplopers waren ondertussen al bijna bijgehaald. Berhane had op de top van de laatste col zijn werk gedaan, het veiligstellen van de bergtrui voor ploeggenoot Géne.

Vlak na het bereiken van de top werden de drie koplopers ingerekend door het peloton. Na het inrekenen van de kopgroep was het de oude rot Jens Voigt die nog een aanval plaatste. Zijn aanval liep ook op niets uit en de sprintploegen konden hun sprinters in de beste uitgangsposities gaan brengen. Uiteindelijk bleek Giant-Shimano hier het succesvolst in, al scheelde het weinig. Nikias Arndt weet met een kleine bandlengte voorsprong als eerste over de finish te komen.

Top 5 van de derde etappe:

  1. Nikias Arndt – 5:30:03
  2. Kris Boeckmans – z.t.
  3. Reinardt Janse van Rensburg – z.t.
  4. Yannick Martinez – z.t.
  5. Davide Cimolai – z.t.