Andrew Talansky heeft het Critérium de Dauphiné gewonnen. In de laatste etappe nam de Amerikaan van Garmin de leiderstrui over van Alberto Contador. Contador eindigde tweede, het podium werd volledig gemaakt door Jurgen van den Broeck. Beste Nederlander was Wilco Kelderman, de renner van Belkin eindigde knap op een vierde plek. Mikel Nieve won de laatste etappe, nadat hij weg van de kopgroep was gereden.

Na twintig kilometer ontstond een sterke kopgroep, nadat Talansky in de aanval was gegaan. Andrew Talansky stond op dat moment op een derde plek. De Amerikaan kreeg 21 renners met zich mee, waaronder: Jurgen van den Broeck, Ryder Hesjedal, Lieuwe Westra, Tejay van Garderen en Thomas Voeckler. De kopgroep kreeg een voorsprong van ruim drie minuten. Tot de Col des Saises behield de kopgroep deze voorsprong, op deze Col des Saises ging Chris Froome in de aanval. De aanval van Froome werd neergehaald door Alberto Contador. De twee renners vielen hierdoor stil, waardoor Vincenzo Nibali en Wilco Kelderman konden wegrijden. Aan de voet van de voorlaatste klim hadden Nibali en Kelderman een achterstand van een minuut op de kopgroep. Froome en Contador reden op twee en een halve minuut van de kopgroep.

Alberto Contador zag dat Chris Froome niet lekker aan het rijden was en reed weg bij Chris Froome. Bij de koplopers waren het Jurgen van den Broeck, Andrew Talansky en Romain Bardet die het tempo bepaalden. Aan de top van de voorlaatste klim waren er van de 21 renners in de kopgroep nog maar 8 over. Wilco Kelderman en Vincenzo Nibali volgde op 45 seconden. Alberto Contador reed op 1 minuut en 15 seconden van de kopgroep. Chris Froome was op dit moment al uitgespeeld. Froome reed op de top al op ruim 2 minuten van Alberto Contador.

Op de slotklim naar Courchevel zou het Critérium de Dauphiné beslist worden. Aan de voet van de klim hadden Kelderman en Nibali nog maar een achterstand van 20 seconden, maar de renners konden niet bij de kopgroep komen. Met nog 3,5 kilometer te gaan, reed Mikel Nieve weg bij de kopgroep. Dit was ook het moment dat Nibali en Kelderman loste in de achtervolging. Mikel Nieve bleef weg van de kopgroep en won hierdoor de laatste etappe. Romain Bardet werd tweede en de derde plaats was voor Adam Yates. In het algemeen klassement eindigde Jurgen van den Broeck nog net voor Wilco Kelderman, hierdoor kwam de Nederlander net niet op het podium.